Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Disney-sztori: mi a te tanulságod belőle?

Disney-sztori: mi a te tanulságod belőle?

Karrierváltás? Vállalkozás indítása? Pályaelhagyás? Munkahelyi krízis miatt beszélni kellene a főnökkel? Konfliktust kellene kezelni a kollégával? Általában félünk az újtól. Attól, amit nem szoktunk gyakran. Vagy amit még egyáltalán nem próbáltunk. Félelmetes. Érthető. A meglévőt – akkor is ha az rossz és nem kecsegtet sok jóval – már ismerjük, viseljük, kezeljük. Nehéz helyzetekben, változások előtt és közben inspiráló lehet számunkra Walt Disney igaz története.

Nem könnyű elhagyni, abbahagyni valamit, amit most teszünk, amiben épp benne vagyunk, mert mi van, ha esetleg egyszer, netán, mégis jobb lesz... Nehéz változtatni, akkor is, ha nem jó, akkor is, ha tudod, hogy ha változtatnál, az biztosan jobb lenne. Ott van az a fránya gondolat: „mi van, ha nem sikerül?”, „mi van, ha nem érdemlek jobbat?”, „hogyan vágjak bele, nincs hozzá merszem?”, stb. Ha ilyen gondolatok vannak Benned, vajon üzen-e számodra valamit Walt Disney sztorija?

Az 1901-ben született Walter Elias Disney, vagyis Walt bácsi rajz-, majd animációs filmjein jó sokan nőttünk fel. A világ leghíresebb rajzfilmkészítőjének és egyik legnagyobb producerének rengeteg kudarca volt és sokat kínlódott szegénysége miatt. Ennek ellenére mégis azt nyilatkozta, hogy az élete összes balszerencséje, gondja és akadálya csak megerősítette őt. Saját bevallása szerint, az első sikereit hozó Miki Egér, egy Manhattanből Hollywoodba tartó vonatúton pattant ki a fejéből, miközben Roy bátyával egy nagyon szerencsétlen üzleti helyzetben voltak, és úgy nézett ki, hogy anyagi katasztrófa előtt állnak. Azt vallotta, hogy ha hisz valamiben, akkor abban mindvégig magától értetődően és megkérdőjelezhetetlenül kell hinnie, s úgy tűnik ez gondolkodás és hozzáállás bevált: ő alkotta meg a Disneyland vidámparkot és testvérével együtt megalapította a Walt Disney Companyt. Ha félsz az újtól, érdemes elgondolkodnod egykori mondatán: „Mindig emlékezzetek arra, hogy ez az egész egy álommal és egy egérrel kezdődött.”

Tartalomhoz tartozó címkék: Márton-Koczó Ildikó